Pakeista laboratorijos vieta: geriau pacientams, darbuotojams ir visai poliklinikai

0
82
pakeista-laboratorijos-vieta:-geriau-pacientams,-darbuotojams-ir-visai-poliklinikai

Utenos pirminės sveikatos priežiūros centre (toliau – Utenos PSPC) – tam tikri pokyčiai: laboratorija iš penkto aukšto persikėlė į pirmą. Anot įstaigos direk­toriaus Edvino Ašoklio, naudą pajus ir pacientai, ir darbuotojai, o ir pačioje poliklinikoje, kitaip išdės­čius kai kuriuos skyrius, ketinama sukurti geresnę sistemą.

Trys privalumai

Kaip „Utenos dienai“ teigė E. Ašoklis, dėl to, kad laboratori­ja iš penkto aukšto „nusileido“ į pirmą, didžiausią naudą pajus pacientai – jiems nebereikės ap­gulti liftų, o sumažėjus šių ap­krovai, bus sutaupyta nemažai elektros energijos. Antras svar­bus aspektas – patogesnis nau­josios laboratorijos išsidėsty­mas. Jei ankstesnės patalpos – laboratorijos ir ėminių kabi­netai – buvo atskirtos koridoriu­mi, dabar laboratorija driekiasi vienoje plotmėje. „Mes pasi­mokėme iš kovido ir nenorime, kad epidemijos atveju pacien­tai turėtų pereiti visą poliklini­ką. Dabar galėsime sureguliuoti srautus, juo labiau kad turėsime atskirą įėjimą iš lauko“, – poli­klinikos vadovas pateikė ir tre­čiąjį laboratorijos perkėlimo privalumą.

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio laikraštyje „Utenos diena“.

Autoriaus nuotr.