Kai kuriems, maisto gaminimas yra maloni veikla ar net puikus hobis ir atsipalaidavimo būdas. Visgi vis dažniau atsiranda žmonių, kurie nuolat valgo jau pagamintą maistą užsakydami maisto į namus ar kas kartą išeidami pavalgyti. Nors dažniausiai įvardijamos priežastys yra laiko trūkumas ar gaminimo įgūdžių stoka, kai kuriais atvejais kaltos yra visai kitos priežastys. Namie pagamintas maistas yra sveikesnis ir dažnai pigesnis, todėl jei ir jūs nemėgstate gaminti, verta pasvarstyti gal gaminti namie jums tiesiog nepatogu. Čia pateiksime keturias priežastis, kurių galimai net neapsvarstėte ir kurios gali pakeisti jūsų maisto ruošimo patirtis.
1. Kietos grindys, sukeliančia nugaros skausmus
Viena iš visai nepastebimų priežasčių, galinčių atgrasyti žmones nuo maisto gaminimo, yra diskomfortas, kurį sukelia ilgesnis stovėjimas ant kietų grindų. Daugelio virtuvių grindys yra padengtos plytelėmis ar kitais kietais paviršiais, kurie tikrai nepadeda, kai ruošiant maistą tenka ilgiau pastovėti. Apatinės nugaros dalies ir kojų apkrova gali sukelti diskomfortą ir net nugaros skausmus, todėl maisto gaminimas pradeda sietis su nemaloniais dalykais.
Sprendimas: apsvarstykite galimybę pakeisti virtuvės grindis. Vinilinės grindys yra kur kas minkštesnės, todėl mažiau įskausta kojos ir nugara, o patys galite dažniau džiaugtis naminiu maistu. Dar tik planuojate virtuvę? Vinilinės grindys – gražu, praktiška ir padeda, kai tenka ant jų stovėti ilgesnį laiką.
2. Netvarka virtuvėje ir prastas išplanavimas
Netvarkinga ir nepatogi virtuvė daugeliui žmonių yra bene pagrindinė kliūtis gaminant. Kai negalite lengvai surasti reikalingų indų, ingredientų ar virtuvės reikmenų, visas gaminimo procesas atrodo kaip nesibaigiančios paieškos ir tikras vargas.
Sprendimas: Paskirkite šiek tiek laiko virtuvės tvarkymui. Nukraustykite stalviršius, naudokite daiktų organizavimo sprendimus tokius kaip stalčių pertvaros ir lentynos, sutvarkykite virtuvės įrankius bei prieskonius taip, kad juos būtų lengva pasiekti. Gerai sutvarkyta virtuvė gali padaryti maisto gaminimo procesą kur kas efektyvesnį ir malonesnį.
3. Trūksta žinių ir įvairovės
Gaminimas gali tapti monotonišku, ypač kai vėl ir vėl ruošiate tuos pačius patiekalus. Įkvėpimo trūkumas virtuvėje gali kelti nuobodulį, o rezultatai – nuobodūs ir besikartojantys patiekalai.
Sprendimas: prisėskite patyrinėti naujus receptus ir pasaulio virtuves; paeksperimentuokite su skirtingais ingredientais ir gaminimo technikomis. Internete gausu informacijos apie maisto gaminimą – pamėginkite surasti jums patinkančių maisto tinklaraščių ir maisto gaminimo laidų, kad atrastumėte naujų idėjų ir įgytumėte įkvėpimo gaminti.
4. Laiko apribojimai
Nors laikas yra dažna priežastis, kodėl nemėgstate gaminti, verta pagalvoti, kaip laiko apribojimai veikia jūsų gaminimo patirtis. Jei visada gaminate po ilgos darbo dienos, kai laiko ir jėgų gaminti jau mažai, nenuostabu, kad gaminimas jums yra įtemptas ir nemalonus namų ruošos darbas.
Sprendimas: planuokite savo maistą iš anksto ir apsvarstykite galimybę ruošti maistą porcijomis. Kita išeitis ruošti maistą savaitgaliais, kad sutaupytumėte laiko darbo dienomis. Turėdami planą ir kai kuriuos iš anksto paruoštus ingredientus, gaminimą galite paversti ramesniu ir malonesniu užsiėmimu bei dažniau džiaugtis naminio maisto teikiamais privalumais.