Tie, kurie mėgsta suktis virtuvėje, neretu atveju turi tam tikrus patiekalus, kuriuos mėgsta gaminti ypač dažnai. O jeigu jų gaminimas yra paprastas ir visas procesas neužima per daug laiko, tuomet geresnio varianto ir negalima būtų tikėtis. Tikriausiai pas kiekvieną šaldytuve atrastume šiek tiek varškės, o ji yra nuostabus produktas, nes iš jos galima pasigaminti pačius įvairiausius patiekalus. Todėl šiame straipsnyje norime pateikti TOP 3 receptus, kuriuos gali pasigaminti kiekvienas.
Varškės apkepo receptas
Varškės apkepo receptų yra pačių įvairiausių, tad tikrai yra sudaroma galimybė rinktis. Vienas paprasčiausių ir tikriausiai populiariausių yra klasikinis varškės apkepas, kurį pagaminti galės kiekvienas:
- Varškė. Ji turėtų būti kaip įmanoma riebesnė, nes tada ir apkepo skonis bus geresnis. Patartina varškę naudoti iš maišelio, o ne kur yra supakuota panašiai kaip sviestas. Toks varškės purumas sudaro visai kitokią konsistenciją.
- Kiaušinius, miltus ir cukrų reikėtų suplakti iki vientisos masės. Jeigu norite, kad jis būtų puresnis, ši masė turėtų būti išplakta pakankamai gerai. Ant pačio galo, kai tešla yra pakankamai išplakta, reikėtų įdėti truputėlį druskos.
- Miltus geriausia dėti prasijotus, taip jie turės daugiau oro ir varškės apkepas bus puresnis.
Į varškės apkepą, jeigu mėgstate galite įdėti razinų ar kitų džiovintų vaisių. Bet šis priedas nėra privalomas, jį galima dėti atsižvelgiant, ar jį mėgstate ar ne.
Keptų varškėčių receptas
Daugelis tikriausiai esate pripratę valgyti virtus varškėčius, bet verta žinoti, kad kepti gali būti ne ką mažiau skanūs, todėl jei nesate dar nei karto jų bandę, tikrai verta išbandyti:
- Vėl pagrindinis ingredientas yra varškė, ji turėtų būti pakankamai riebi.
- Tešlai pagaminti prireiks kiaušinių, miltų, druskos, taip pat į juos galima dėti ir cukraus, bet vėlgi tai yra individualu.
- Visi ingredientai turėtų būti suminkomi į vientisą masę ir kaip įprastai formuojami varškėčiai ir dedami ne į verdantį vandenį, bet skardą, kurią vėliau reikės dėti į orkaitę.
Kaip matome kepti varškėčiai praktiškai yra gaminami lygiai taip pat, kaip ir virti iki to momento, kai juos reikia kepti.
Lietinių blynų receptas
Viena iš priežasčių, kodėl daug kas atsisako gaminti lietinius blynus su varške būtent dėl lietinių. Kai kas galvoja, kad juos iškepti yra labai sunku, todėl net nebando. Tačiau blynai pagaminami labai paprastai:
- Tešla daroma lygiai tokia pat, kaip ir paprastų blynų, tik ji turi būti žymiai skystesnė, o ingredientai išlieka tokie patys, tai yra kiaušiniai, miltai, pienas, druska, šiek tiek cukraus.
- Įdaras gaminamas iš varškės, kiaušinio, cukraus, paskaninimui galima įdėti vanilinį cukrų.
Tada įdarą reikia dėti į blyną, tvirtai susukti ir kepti tol, kol vidus pakankamai sušils.